ΝέαΣυμμετοχή σε ημερίδα της Creative Pharma Services

2 Δεκεμβρίου, 2017by Koumentakis Law

Η ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ προσκλήθηκε και συμμετείχε στην ετήσια εκπαιδευτική διημερίδα της Creative Pharma Services, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποίησε παρουσίαση με θέμα «Επιχειρήσεις και Εμπιστευτικότητα».

Η παρουσίαση του κ. Σταύρου Κουμεντάκη συγκέντρωσε το υψηλό ενδιαφέρον των περίπου εκατό συμμετεχόντων στελεχών και συνεργατών της εταιρείας καθώς, πέρα από το γενικό πλαίσιο αναφέρθηκε στα ειδικότερα θέματα της Φαρμακευτικής αγοράς.

 

Υποχρέωση εμπιστευτικότητας

Ο κ. Σταύρος Κουμεντάκης, Senior Partner της KOUMENTAKIS & ASSOCIATES ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στην υποχρέωση της εμπιστευτικότητας για το σύνολο των πληροφοριών που σχετίζονται με μία επιχείρηση και τους stakeholders της, όπως οι συνεργάτες, οι πελάτες και οι εργαζόμενοι και συνέχισε εστιάζοντας στα ειδικότερα θέματα που αφορούν στην φαρμακοβιομηχανία, μεταξύ των οποίων είναι οποιαδήποτε πληροφορία σχετική με μελέτες και φαρμακοεπαγρύπνηση καθώς και με προϊόντα, σχέδια, διπλώματα ευρεσιτεχνίας, έγγραφα που αφορούν policies και διαδικασίες.

 

Προσωπικά δεδομένα

Στην συνέχεια ο κ. Κουμεντάκης αναφέρθηκε στο ζήτημα των προσωπικών δεδομένων, στις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα εργαζομένων και συνεργατών και στις δυνατότητες που έχουν οι επιχειρήσεις να διασφαλίζουν την Εμπιστευτικότητα (παρακολούθηση της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, ανάσυρση διαγραφείσας αλληλογραφίας, καταγραφή των στοιχείων που αντλούνται από τους υπολογιστές της επιχείρησής κ.ά.).

 

Ρυθμίσεις εμπιστευτικότητας και κυρώσεις

Όπως ανέφερε ο κ. Κουμεντάκης το νομικό πλαίσιο για τις ρυθμίσεις εμπιστευτικότητας είναι αρκετά πλήρες τόσο γενικά (Αστικός και Ποινικός κώδικάς), όσο και ειδικότερα (ν.2472/1997, Ν.146/1914, Κώδικας Ελληνικής Φαρμακευτικής Δεοντολογίας), καθώς και σε επίπεδο επιχείρησης (Συμβάσεις εργασίας, Κανονισμός Εργασίας, Code of Ethics, NDA’s), ενώ οι κυρώσεις για την παραβίαση της εμπιστευτικότητας είναι Αστικές (διπλάσιο των ετήσιων αποδοχών, αποκατάσταση οποιασδήποτε ζημίας), Ποινικές (στερητικές της ελευθερίας, χρηματικές ποινές) και Επαγγελματικές.

 

Τα οφέλη της εμπιστευτικότητας

Κλείνοντας ο κ. Κουμεντάκης σημείωσε ότι το θέμα ΔΕΝ είναι, κυρίως νομικό και τα οφέλη από την διασφάλιση της εμπιστευτικότητας είναι προφανή για την επιχείρηση, για τους πελάτες της, για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Εφόσον, από την μία πλευρά η επιχείρηση πιστεύει στους συνεργάτες της και τους εμπιστεύεται και από την άλλη πλευρά οι συνεργάτες επιβεβαιώνουν τα υψηλά επίπεδα επαγγελματισμού με την ευλαβική τήρηση της εμπιστευτικότητας αυτό είναι παράγοντας ανάπτυξης και ευημερίας. «Ανεξάρτητα από κυρώσεις είναι αναγκαία η ευθυγράμμιση της φιλοσοφίας των εμπλεκόμενων μερών και η  διατήρηση υψηλών επαγγελματικών προτύπων».

Η ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ εκπροσωπήθηκε στο συνέδριο από τους Κωνσταντίνο Κορνηλάκη, Partner και Πετρινή Νάιδου, Senior Associate.

Koumentakis Law

https://koumentakislaw.gr/wp-content/uploads/2020/01/Koumentakis-and-Associates-NewLogo2020-White-Text-Final.png
Λεωφ. Νίκης & Μοργκεντάου 1, 54622 Θεσσαλονίκη
(+30) 2310 27 80 84

Follow us:

Επικοινωνία

Copyright © Koumentakis Law 2023

Created by Infinity Web