NewsΠροσφορά ζωής: Δωρεά ενός ασθενοφόρου στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης

March 12, 2023by Koumentakis Law

Μια επιστροφή στην Κοινωνία, για όσα απλόχερα μας προσφέρει και ένας φάρος ελπίδας για όλους όσοι μας χρειάζονται.

εκαβΣε μια προσφορά ζωής προχώρησε η ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΗΣ & Συνεργάτες, η οποία δώρισε ένα πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης. Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Ελλάδος κύριος Νικόλαος Παπαευσταθίου και η Διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης κυρία Χριστίνα Καραμπελίδου και παραβρέθηκαν, εκτός των άλλων, πλήθος διασωστών, διοικητικού και ιατρικού προσωπικού του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης.

Στην εναρκτήρια ομιλία της η Διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης κυρία Χριστίνα Καραμπελίδου σημείωσε χαρακτηριστικά, “Η πράξη σας αυτή επιβεβαιώνει την αυξημένη κοινωνική υπευθυνότητα και ενσυναίσθηση της εταιρείας σας και αποτελείται πραγματικά ένα παράδειγμα προς μίμηση για ανάλογες πράξεις. Το ευχαριστώ μας είναι λίγο”.

Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Ελλάδος κύριος Νικόλαος Παπαευσταθίου, ο οποίος πήρε τον λόγο  αναφέρθηκε με ιδιαίτερη συγκίνηση στο τραγικό συμβάν των Τεμπών και στον καταλυτικό ρόλο του προσωπικού του ΕΚΑΒ για την αντιμετώπισή του. Σημείωσε δε, χαρακτηριστικά πως, “Οι διασώστες λειτουργούν με αυταπάρνηση, ευσυνειδησία και επαγγελματισμό σε μια καθημερινή μάχη προς όφελος των συνανθρώπων μας που μας έχουν ανάγκη. Σίγουρα πράξεις σαν την δική σας, δωρεές σαν την δική σας είναι πράξεις οι οποίες μας τιμούν ιδιαίτερα και μας δίνουν τα όπλα που χρειαζόμαστε για να συνεχίσουμε το έργο μας”. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο κύριος Παπαευσταθίου είπε, “Σας διαβεβαιώνω ότι το προσωπικό του ΕΚΑΒ θα είναι αντάξιο της προσφοράς σας και θα χρησιμοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτή τη δωρεά για να σώζει τους συνανθρώπους μας”.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Σταύρος Κουμεντάκης επισήμανε «Θεωρώ υποχρέωσή μου να αποτελέσει το συγκεκριμένο ασθενοφόρο κατάθεση στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών».

Ο κύριος Κουμεντάκης συνέχισε κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στην γενέτειρα Κρήτη του ’60, στο μοναδικό λεωφορείο της γραμμής και σε ένα σωτήριο, για τη ζωή του πατέρα του ασθενοφόρο. Εξήρε, με αφορμή το περιστατικό αυτό, το αξιοσέβαστο έργο των διασωστών-αφανών ηρώων, όπως τους χαρακτήρισε. Χαρακτήρισε Αντίδωρο αυτή την κοινωνική προσφορά σημειώνοντας, «Πολύ πρόσφατα συνειδητοποίησα πως συμπλήρωσα 35 χρόνια δικηγορίας, 41 χρόνια ασφαλισμένης εργασίας και 51 χρόνια εργασίας-συνολικά. Το αποτέλεσμα της δουλειάς όλων μας λίγο-πολύ το ξέρετε: μια Δικηγορική Εταιρεία για την οποία είμαστε όλοι περήφανοι. Στον απολογισμό, όμως, της ζωής (σημαντικότερη από το όποιο όφελος) μοιάζει η προσφορά. Η κοινωνία (ως σύνολο αλλά και ως πρόσωπα) προσέφερε -και, προσωπικά, σε μένα- πολλά. Τη σκέψη του «Αντίδωρου» την είχα πάντοτε στο μυαλό μου, την ανέσυρα, εκ νέου, με τη
βοήθεια μιας ιατρού. Ξεχωριστής. Αναφέρομαι σε μια καθηγήτρια της Ιατρικής-διάκονο, κυριολεκτικά και μεταφορικά, ανιδιοτελή (της ιατρικής και του ανθρώπου) σε ένα δημόσιο νοσοκομείο-το ΑΧΕΠΑ. Αντίδωρο το ασθενοφόρο (και) για κείνη!»

Ο Σταύρος Κουμεντάκης ολοκληρώνοντας την ομιλία του αναφέρθηκε στην εδραία πεποίθηση του, πως οφείλουμε να επιστρέφουμε στην Κοινωνία κάτι από όσα απλόχερα μας έχει προσφέρει. «Δικαιολογίες ΔΕΝ χωρούν! Όλοι κάτι, ελάχιστο, μπορούμε να προσφέρουμε, σ’ εκείνους που στρέφουν σ’ εμάς το βλέμμα τους. Κάποιοι ζητώντας, απλά, στήριγμα˙ άλλοι βοήθεια˙ κι άλλοι, τέλος, με αγωνία ζωής. Σ΄ εκείνους αποφασίσαμε να απλώσουμε το χέρι. Να σταθούμε δίπλα τους!» Και τόνισε χαρακτηριστικά: Αντίδωρο, λοιπόν το ασθενοφόρο-από τον καθένα από εμάς, (και) στην κοινωνία! Αντίδωρο, από τον καθένα μας (και) προς τον καθένα από εσάς! Σας ευχαριστούμε.

Παρακολουθήστε το video

Koumentakis Law

https://koumentakislaw.gr/wp-content/uploads/2020/01/Koumentakis-and-Associates-NewLogo2020-White-Text-Final.png
Nikis Avenue & 1, Morgenthau st., 54622 Thessaloniki
(+30) 2310 27 80 84

Follow us:

Contact Us!

Copyright © Koumentakis Law 2023

Created by Infinity Web