Ψηφιακή Απασχολησιμότητα: Δύο χρόνια προσφοράς!

Ψηφιακή Απασχολησιμότητα: Δύο χρόνια προσφοράς!

Την επέτειο των δύο ετών προσφοράς σε νέους και ανέργους γιόρτασε πρόσφατα η Συμμαχία για την Ψηφιακή Απασχολησιμότητα (Alliance For Digital Employability – AFDEmp) στην οποία συμμετέχει, προσφέροντας Νομική υποστήριξη  η ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ. Έως σήμερα, περισσότεροι από 200 άνεργοι πτυχιούχοι επανεκπαιδεύτηκαν και εργάζονται ως Προγραμματιστές!

Δύο χρόνια προσφοράς σε νέους και ανέργους

Με Όραμα τη μείωση της ανεργίας στην Ελλάδα μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας στον τομέα της Πληροφορικής, υλοποιείται η πρωτοβουλία Συμμαχία για την Ψηφιακή Απασχολησιμότητα. Οι δράσεις της πρωτοβουλίας στοχεύουν (α) στην ταχύρρυθμη εκπαίδευση υποψηφίων σε υψηλού επιπέδου ψηφιακές δεξιότητες, (β) στην πιστοποίηση των δεξιοτήτων που απέκτησαν και (γ) στην απορρόφησή των υποψηφίων από την αγορά εργασίας.

Σήμερα, μέσα από τις δράσεις της Συμμαχίας για την Ψηφιακή Απασχολησιμότητα (Alliance For Digital Employability – AFDEmp), έχουν επανειδικευτεί περισσότεροι από 200 άνεργοι πτυχιούχοι. Άτομα με διαφορετικό εκπαιδευτικό υπόβαθρο (από μαθηματικούς και φυσικούς μέχρι θεολόγους και νοσηλευτές) απέκτησαν πρόσβαση σε γνώσεις πληροφορικής που εμφανίζουν μεγάλη ζήτηση και έχουν ήδη προσληφθεί ως καλά αμειβόμενοι προγραμματιστές σε σημαντικές ελληνικές εταιρίες, οι οποίες συμμετέχουν στο  πρόγραμμα.

 

Η συνεισφορά της ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Η ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ συμμετείχε από την πρώτη στιγμή και συνεχίζει να παρέχει πλήρη νομική υποστήριξη σε αυτή τη σημαντική για τη χώρα μας πρωτοβουλία. Στην εκδήλωση για την επέτειο των δύο ετών προσφοράς συμμετείχαν ο Σταύρος Κουμεντάκης, Senior Partner και ο Λάμπρος Τιμοθέου, Partner της εταιρείας.

Σε σχετική του δήλωση, ο κ. Σταύρος Κουμεντάκης ανέφερε “Ταυτιζόμαστε πλήρως με το Όραμα της Συμμαχίας για την Ψηφιακή Απασχολησιμότητα. Η βελτίωση των ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού και η απόκτηση σύγχρονων γνώσεων ως μέσα για τη βελτίωση της απασχολησιμότητας αποτελούν έναν από τους πυλώνες του Προγράμματός μας για Κοινωνική Προσφορά. Στην ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ πιστεύουμε στην Δια Βίου Μάθηση και έχουμε δεσμευτεί να υποστηρίζουμε όλους όσοι δημιουργούν πρόσβαση σε αυτήν. Απευθύνω θερμά συγχαρητήρια στον κύριο Βύρωνα Νικολαΐδη, Προέδρο των Ευρωπαίων Πληροφορικών (CEPIS) για τις άοκνες προσπάθειές του τα τελευταία χρόνια να συμβάλλει στη μείωση του ψηφιακού χάσματος και μέσω αυτού στη μείωση της ανεργίας. Επίσης, ευχαριστώ την κυρία Ελένη Νικολαΐδου, Υπεύθυνη της Δράσης και ιδρυτικό μέλος της ΑFDEmp που μας δίνει την ευκαιρία να συμβάλλουμε έμπρακτα στην υλοποίηση των δράσεων και στην επίτευξη των στόχων της πρωτοβουλίας”.

 

Η Συμμαχία για την Ψηφιακή Απασχολησιμότητα

Η AFDEmp είναι μια εθελοντική πρωτοβουλία του Προέδρου των Ευρωπαίων Πληροφορικών (CEPIS), κ. Βύρωνα Νικολαΐδη, διακεκριμένων ακαδημαϊκών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ.κ. Γιώργου Δουκίδη, Διομήδη Σπινέλλη, Κατερίνας Πραματάρη, Πάνου Λουρίδα, του Προέδρου της HePIS, κ. Νίκου Φαλδαμή, της Διευθύντριας της HePIS, κ. Ελένης Νικολαΐδου, ενώ συμμετέχουν και πάνω από 200 εταιρείες και επιχειρηματικοί φορείς.

Στόχος της AFDEmp είναι να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της ανεργίας και παράλληλα να βοηθήσει όλους όσοι επιθυμούν να αλλάξουν καριέρα μέσω της ταχύρρυθμης εκπαίδευσής τους σε ψηφιακές δεξιότητες υψηλού επιπέδου. Η ιδέα για την πρωτοβουλία γεννήθηκε από ειδική μελέτη που εκπονήθηκε – υπό την αιγίδα της CΕPIS – από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το ALBA και τη HePIS. Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, η ανεργία των νέων αλλά και το χάσμα ανάμεσα σε προσφορά και ζήτηση για τεχνολογικές δεξιότητες μπορεί να αντιμετωπιστεί μέσω της επανειδίκευσης.

 

“Η ιδιωτική πρωτοβουλία να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της ανεργίας”

Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα του κύριου Βύρωνα Νικολαΐδη, Προέδρου των Ευρωπαίων Πληροφορικών (CEPIS) και επικεφαλής του Ομίλου PeopleCert παγκοσμίως, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων, «Μια ευρωπαϊκή ανάγκη, μια ελληνική ευκαιρία πήρε σάρκα κι οστά χάρη στη σύμπραξη των Ευρωπαίων Πληροφορικών, των Ελλήνων συναδέλφων τους, πανεπιστημιακών και των πλέον σημαντικών ελληνικών εταιρειών. Είναι πλέον απαραίτητο για μια επιχείρηση να μπορεί να διαχειριστεί και να αξιοποιήσει πλήρως τα εργαλεία που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες. Σε αυτό το πλαίσιο εμείς μέσω της AFDEmp εκπαιδεύουμε τους νέους επαγγελματίες ενθαρρύνοντάς τους να διευρύνουν τους επαγγελματικούς τους ορίζοντες. Είμαι ειλικρινά υπερήφανος για όσα έχουμε καταφέρει όλοι μαζί μέχρι σήμερα. Θεωρώ ότι, κι εμείς, ως ιδιωτική πρωτοβουλία βάζουμε ένα λιθαράκι για να διαμορφώσουμε την επόμενη ημέρα στη χώρα αντιμετωπίζοντας το φαινόμενο της ανεργίας».

Ο Πρόεδρος της HePIS, κύριος Νίκος Φαλδαμής, ανέφερε πως με την AFDEmp δημιουργήθηκε ένας θεσμός ο οποίος ανατρέπει την υπάρχουσα πορεία και μετατρέπει τις ψηφιακές δεξιότητες σε σημαντική ευκαιρία ανάπτυξης κι απασχόλησης του νέου εργατικού δυναμικού». Ο Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κύριος Γιώργος Δουκίδης, επεσήμανε πως παρόμοιες πρωτοβουλίες συμβάλλουν: (α) στην προτροπή των νέων να τολμήσουν αλλαγή στο επαγγελματικό τους πεδίο, μετακινούμενοι σε σύγχρονους τομείς, όπως η Πληροφορική και ο Προγραμματισμός και (β) στην ενθάρρυνση των επιχειρήσεων να επενδύσουν στη νέα γενιά προσλαμβάνοντας ανθρώπινο δυναμικό που έχει αποκτήσει τις κατάλληλες γνώσεις.

 

Η εκδήλωση και οι βραβεύσεις

Η εκδήλωση της Συμμαχίας για την Ψηφιακή Απασχολησιμότητα ( Alliance For Digital Employability – AFDEmp) πραγματοποιήθηκε με την παρουσία περισσότερων από 150 εκπροσώπων των πιο σημαντικών εταιρειών στην Ελλάδα και των πιο ελπιδοφόρων στους τομείς της Πληροφορικής και Τεχνολογίας. Η AFDEmp βράβευσε τις συνεργαζόμενες εταιρίες, ως έμπρακτη αναγνώριση της συμβολής τους σε αυτή την προσπάθεια, ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο πρόεδρος του ΕΔΕΤ (Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας) καθηγητής του ΕΜΠ Παναγιώτης Τσανάκας , ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Logistics Νίκος Ροδόπουλος, η Πρόεδρος του GRECA Κατερίνα Φραιδάκη, ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΚΕΕ Γιάννης Γιανναράκης, ο Γενικός Γραμματέας του CIO Forum Μιχάλης Μωραϊτης κ.α.

Οι 32 εταιρείες που βραβεύτηκαν στην εκδήλωση είναι:  Accenture, ATCOM, CANDI, Cognity, Connectline, Cosmos Business Systems, Data Communication, Epsilon Net, Eurobank, EY, Generation Y, iKnowHow, Intralot, INTRASOFT International , iteam,  JR Technologies, Mellon Group of Companies, Novibet, Omilia, PeopleCert, Printec, Prisma Electronics, Profile Software, Programize, QIVOS, Retail Link, SIEBEN, SingularLogic, SoftOne Technologies, Ulysses Systems, Uni Systems, Upstream.

 

Αντί επιλόγου

Η προσπάθεια συνεχίζεται. Τα μαθήματα του Coding Bootcamp 6 αρχίζουν την 1η Οκτωβρίου 2018.

Gallery

0

You May Also Like