ΝέαΗμερίδα για το νέο νόμο για τις Α.Ε. στο Money Show 2019

30 Απριλίου, 2019by Koumentakis Law

Το Σάββατο 13 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Hyatt, στο πλαίσιο του 30ου Money Show, ημερίδα με θέμα “Οι οικογενειακές επιχειρήσεις στο νέο επιχειρηματικό περιβάλλον“. Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από την Capital Markets Experts, το Ινστιτούτο Συνδέσμου Ελλήνων Οικονομικών Διευθυντών και την δικηγορική εταιρεία ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν ομιλίες σε τρεις διαφορετικούς άξονες. Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του ΣΕΟΔΙ αναφέρθηκε στον ρόλο του Οικουμενικού Διευθυντή στο πλαίσιο μιας οικογενειακής επιχείρησης, ο κύριος Βασίλειος Μάργαρης, ιδρυτής και εντεταλμένος Σύμβουλος της Capital Markets Experts αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα εισόδου μιας οικογενειακής επιχείρησης στο Χρηματιστήριο, ενώ τέλος ο κ. Σταύρος Κουμεντάκης, Senior Partner της ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ παρουσίασε συνοπτικά το νέο νόμο για τις Ανώνυμες Εταιρείες και αναφέρθηκε στην εφαρμογή του στις οικογενειακές επιχειρήσεις.

Ο Σταύρος Κουμεντάκης ανέδειξε τις πολλαπλές επιχειρηματικές ευκαιρίες που συνιστούν οι αλλαγές τις οποίες φέρνει ο νέος νόμος για τις Ανώνυμες Εταιρείες και σημείωσε πως ο Νόμος 4548/2018, ο οποίος έχει αρχίσει να εφαρμόζεται ήδη, προσφέρει πολλαπλά οφέλη στα οποία πρέπει να εστιάσουμε. Στον σχετικό ΔΕΚΑΛΟΓΟ, ο κύριος Κουμεντάκης τόνισε πως ο νέος νόμος για τις Ανώνυμες Εταιρείες προσφέρει ευχέρειες για:
(1) Γρήγορο & οικονομικό ξεκίνημα,
(2) Προσέλκυση & διατήρηση στελεχών,
(3) Μείωση κόστους,
(4) Προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων,
(5) Διάφορους τρόπους άντλησης ρευστότητας,
(6) Δυνατότητα διαχείρισης των μικρομετόχων,
(7) Αξιοποίηση τεχνολογίας,
(8) Δυνατότητες για την προετοιμασία της διαδοχής,
(9) Προστασία επένδυσης και
(10) Προστασία προσώπων.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κύριος Κουμεντάκης: «Ο νέος νόμος είναι μια σημαντική ευκαιρία για να γνωρίσουμε καλύτερα τη λειτουργία της Ανώνυμης Εταιρείας μας. Με την σωστή καθοδήγηση και την εφαρμογή του νέου νόμου, μπορούμε να εξασφαλίσουμε καλύτερη προστασία των ιδρυτών, των μετόχων και της επένδυσης, να επανασχεδιάσουμε σε πιο σωστές βάσεις και να περιορίσουμε το κόστος λειτουργίας. Μπορούμε επίσης να προσελκύσουμε νέα και να διατηρήσουμε τα πλέον ικανά στελέχη, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για πρόσβαση σε φθηνά κεφάλαια και να αξιοποιήσουμε τη σύγχρονη τεχνολογία, ενώ τέλος, έχουμε την δυνατότητα να προετοιμάσουμε καλύτερα την επόμενη ημέρα της επιχείρησής μας».

Στην σχετική παρουσίαση και σε ενημερωτικό video περιγράφηκαν συνοπτικά οι πιο σημαντικές από τις αλλαγές και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη ενημέρωσης των επιχειρηματιών, οι οποίοι πρέπει να κατανοήσουν το νέο νόμο και να διασφαλίσουν ότι η γνώση αυτή υπάρχει στα στελέχη και στους στενούς συνεργάτες τους. Τέλος, αναδείχθηκε η επιτακτική αναγκαιότητα άμεσης προσαρμογής των καταστατικών όχι μόνο ως συμμόρφωση στο νέο νόμο αλλά, ιδίως, για την κάλυψη των αναγκών καθενός επιχειρηματία και καθεμιάς επιχείρησης, ώστε να καλυφθούν επαρκώς οι παρούσες και μελλοντικές απαιτήσεις-ιδίως εκείνες που αναφέρονται στην ασφαλή αναπτυξιακή τους πορεία.

Gallery

Koumentakis Law

https://koumentakislaw.gr/wp-content/uploads/2020/01/Koumentakis-and-Associates-NewLogo2020-White-Text-Final.png
Λεωφ. Νίκης & Μοργκεντάου 1, 54622 Θεσσαλονίκη
(+30) 2310 27 80 84

Follow us:

Επικοινωνία

Copyright © Koumentakis Law 2023

Created by Infinity Web