ΝέαΠαρουσίαση στον Σύνδεσμο Διοίκησης Ανθρωπίνου Δυναμικού Ελλάδος

April 22, 2020by Koumentakis Law

Οι πρόσφατες καταιγιστικές αλλαγές στη νομοθεσία των εργασιακών θεμάτων που κλήθηκαν να διαχειριστούν τα στελέχη και οι Διευθυντές Ανθρωπίνου Δυναμικού υπήρξε η αφορμή για μια online Συνάντηση Γνώσης, την οποία διοργάνωσε ο ΣΔΑΔΕ (Σύνδεσμος Διοίκησης Ανθρωπίνου Δυναμικού Ελλάδος).

Μετά από πρόσκληση του Δ.Σ. του Συνδέσμου και με συντονίστρια την κυρία Δήμητρα Καρακώστα, Έφορο Δημοσιότητας του Συνδέσμου και Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Peoplecert, ο κύριος Σταύρος Κουμεντάκης,  πραγματοποίησε παρουσίαση με θέμα “Κορωναϊός & Επιχειρήσεις σε Κρίση: η Διαχείριση των Εργασιακών Σχέσεων.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης ο κύριος Κουμεντάκης έδωσε απαντήσεις σε 20 κρίσιμα ερωτήματα, τα οποία απορρέουν από την πρόσφατη νομοθεσία. Η εκδήλωση έσπασε όλα τα ρεκόρ σε ποσοστό συμμετοχής, καθώς πάνω από 100 μέλη του ΣΔΑΔΕ συνδέθηκαν την περασμένη Τετάρτη για να λάβουν μέρος στην online συνάντηση. Πέρα από την παρουσίαση, ο κύριος Σταύρος Κουμεντάκης απάντησε και σε πολλά πρακτικής φύσεως – και μη – ερωτήματα των μελών.

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την παρουσίαση:

Έγκαιρη Ενημέρωση

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να αφήνει ανεξίτηλα τα σημάδια του στη ζωή και την καθημερινότητά μας. Συνεχίζει να επιδρά, καταλυτικά, στην λειτουργία των επιχειρήσεων και στις εργασιακές τους σχέσεις. Ο νομοθέτης καταβάλλει εντονότατη προσπάθεια να προστατεύσει αμφότερες και τα νομοθετήματα εκδίδονται με καταιγιστικό ρυθμό. Παρέχουν ευχέρειες. Eγκυμονούν κινδύνους. Για την διαχείριση της κρίσης απαιτείται ενημέρωση, ευθυγράμμιση με τις κατευθύνσεις των ειδικών και νηφαλιότητα. Σε εμάς εναπόκειται η επιλογή και ερμηνεία των κατάλληλων μέτρων για κάθε επιχείρηση και η προσεκτική εφαρμογή τους.

Η KOUMENTAKIS & ASSOCIATES LAW FIRM στάθηκε από την πρώτη στιγμή κοντά στις επιχειρήσεις και με πλούσια αρθρογραφία ανέλυσε κάθε νομοθέτημα, ώστε να ικανοποιηθούν οι υψηλές απαιτήσεις για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση. Ενδεικτική αρθρογραφία είναι: Κορωνοϊός, Επιχειρήσεις Και Προσωπικά ΔεδομέναΠροσωπικό Ασφαλούς Λειτουργίας Vs Μονομερώς Επιβαλλόμενη Εκ Περιτροπής ΕργασίαΚορωνοϊός & Επιχειρήσεις: Βασικά (Νομοθετικά) Μέτρα Επιβίωσης, Κορωνοϊός Και Επιχειρήσεις: Η Υποχρέωση Διατήρησης Των Θέσεων Εργασίας, Κορωνοϊός: Αόρατος(;) Εχθρός Των Θέσεων ΕργασίαςΚορωνοϊός Και Επιχειρήσεις: Ένας Κι Ένας… Δεκάλογοι Για Την Λειτουργία Τους Και Τις Εργασιακές Τους ΣχέσειςΤηλεργασία: Μια Σύγχρονη Και, Υπό Προϋποθέσεις, Πολύτιμη Μορφή Εργασίας

Επίσης δημιουργήθηκε ένα ειδικό ενημερωτικό video σχετικό με την Διαχείριση των Εργασιακών Σχέσεων.

 

Σύνδεσμος Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδος

Ο Σύνδεσμος Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας (ΣΔΑΔΕ), ιδρύθηκε το 1978 με την τότε επωνυμία Σύνδεσμος Στελεχών Διοίκησης Προσωπικού (ΣΣΔΠ) από εμπνευσμένα για την εποχή στελέχη στον χώρο της Διοίκησης Προσωπικού. Από τότε μέχρι τώρα πολλά έχουν αλλάξει, η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας, η ανακατάταξη των αγορών, το άνοιγμα των συνόρων και η παγκοσμιοποίηση επέφεραν τεράστιες αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Μία παράμετρος παραμένει όμως αναλλοίωτη, σε όλες αυτές τις αλλαγές ανεξαρτήτως εποχών, τυχαίνει δε να είναι και η πιο σημαντική: ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Οι άνθρωποι λοιπόν ήταν και θα είναι πάντα στο κέντρο του ενδιαφέροντος των στελεχών της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού και κατ’ επέκταση και του ΣΔΑΔΕ.
Οι σκοποί του ΣΔΑΔΕ ήταν και θα είναι η προαγωγή του θεσμού και του έργου των στελεχών της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού καθώς και η ανάπτυξη και η σύσφιγξη των επαγγελματικών σχέσεων μεταξύ των μελών για την ανταλλαγή απόψεων, γνωμών και εμπειριών καθώς και την μελέτη για διερεύνηση θεμάτων σχετικών με τη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού και τις ανθρώπινες σχέσεις, για την δημιουργία και ανάπτυξη σχέσεων στην Ελλάδα και διεθνώς με αντίστοιχους συνδέσμους ομοειδών σκοπών, για την επιμόρφωση των στελεχών της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού και για την παρακολούθηση των εξελίξεων πάνω στα θέματα της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού μέσα στις επιχειρήσεις.

Koumentakis Law

https://koumentakislaw.gr/wp-content/uploads/2020/01/Koumentakis-and-Associates-NewLogo2020-White-Text-Final.png
Nikis Avenue & 1, Morgenthau st., 54622 Thessaloniki
(+30) 2310 27 80 84

Follow us:

Contact Us!

Copyright © Koumentakis Law 2023

Created by Infinity Web