ΝέαΣυμμετοχή στο 1ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Δικαίου

10 Δεκεμβρίου, 2016by Koumentakis Law

Στο 1° συνέδριο Φαρμακευτικού Δικαίου συμμετείχε η δικηγορική εταιρεία ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, στο οποίο εκπροσωπήθηκε από τους Σταύρο Κουμεντάκη, Senior Partner, Κωνσταντίνο Κορνηλάκη, Partner και Λάμπρο Τιμοθέου, Partner.

Το συνέδριο, το οποίο που διοργάνωσε ο ΣΦΕΕ, πραγματοποιήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου και έτυχε ευρείας απήχησης, τόσο από το νομικό, όσο και από τον κόσμο των φαρμακευτικών επιχειρήσεων. Η συμμετοχή περισσοτέρων από 250 ατόμων ανέδειξε την ανάγκη του κλάδου για ενημέρωση πάνω στο δαιδαλώδες νομικό πλαίσιο του χώρου και για ανταλλαγή απόψεων επί δύσκολων ζητημάτων, όπως η διαφάνεια, η δεοντολογία και άλλα.

Τις εργασίες του συνεδρίου άνοιξε η κυρία Δήμητρα Λεμπέση, Νομικός Σύμβουλος του ΣΦΕΕ, η οποία τόνισε μεταξύ άλλων, την σημασία του βέλτιστου δυνατού κανονιστικού πλαισίου για την βελτίωση του συστήματος υγείας υπέρ του ασθενή και παρουσίασε τις προσπάθειες του ΣΦΕΕ προς την κατεύθυνση αυτή.

Από την πλευρά της, η κ. Marie- Claire Pickaert, διευθύντρια του ευρωπαϊκού συνδέσμου EFPIA ανέπτυξε τις ενέργειες του για την διασφάλιση συνθηκών πρόσβασης των ασθενών στο φάρμακο μέσω του βέλτιστου δυνατού κανονιστικού πλαισίου σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Στο συνέδριο απεύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του ΣΦΕΕ κ. Πασχάλης Αποστολίδης εξαίροντας τη σημασία του κανονιστικού πλαισίου και της διαβούλευσης, ενώ όπως έγινε γνωστό ο ΣΦΕΕ θα επαναλάβει την πρωτοβουλία, για ολοένα και περισσότερη ενημέρωση.

Όλοι οι ομιλητές, καταξιωμένοι νομικοί και ιατροί, ανέπτυξαν τα θέματα τους με εξαιρετικές παρουσιάσεις, αναλυτικές και παραστατικές, που συμπεριλάμβαναν τις τελευταίες εξελίξεις από τον χώρο του δικαίου και της νομολογίας, ελληνικών και ευρωπαϊκών δικαστηρίων και από τον χώρο της επιστήμης.

Η ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ έχει σημαντική εμπειρία και εξειδίκευση στον κλάδο Υγείας και υποστηρίζει εταιρείες, όπως η Creative Pharma Services σε μια ευρεία ποικιλία συναλλαγών και έργων, ως Νομικός Σύμβουλος, ή σε θέματα όπως είναι το Ασφαλιστικό δίκαιο, το Κανονιστικό πλαίσιο, το Εργατικό δίκαιο, η Νομοθεσία Υγειονομικής περίθαλψης ή οι Συμβάσεις.

Gallery

Koumentakis Law

https://koumentakislaw.gr/wp-content/uploads/2020/01/Koumentakis-and-Associates-NewLogo2020-White-Text-Final.png
Λεωφ. Νίκης & Μοργκεντάου 1, 54622 Θεσσαλονίκη
(+30) 2310 27 80 84

Follow us:

Επικοινωνία

Copyright © Koumentakis Law 2023

Created by Infinity Web