Σταύρος Κουμεντάκης

Teamwork.

Δομικό συστατικό στην λειτουργία μας αποτελεί η Ομαδικότητα. Το ομαδικό πνεύμα διέπει τον τρόπο σκέψης και τον τρόπο που συν-εργαζόμαστε. Στην Κουμεντάκης & Συνεργάτες είμαστε μία ορχήστρα!

Επαγγελματική πορεία

Λίγο μετά την είσοδο του στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο Σταύρος Κουμεντάκης προσλήφθηκε στη Διεύθυνση Δικαστικού της Τράπεζας Μακεδονίας Θράκης (1981-αρχικά ως υπάλληλος). Γρήγορα του ανατέθηκαν καθήκοντα προϊσταμένου των υπαλλήλων της και στη συνέχεια – μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του και την εγγραφή του στον ΔΣΘ – του ανατέθηκαν καθήκοντα δικηγόρου.

Την τελευταία δεκαετία της συνεργασίας του με την Τράπεζα Πειραιώς (η οποία είχε απορροφήσει την Τράπεζα Μακεδονίας Θράκης), αντικείμενο ενασχόλησής του ήταν η νομική υποστήριξη της Διοίκησης της Τράπεζας (ως προϊστάμενος του οικείου Τομέα) και ειδικά την τελευταία πενταετία η υποστήριξη του Προέδρου του Δ.Σ και του Διοικητικού Συμβουλίου. Διετέλεσε νομικός σύμβουλος των θυγατρικών εταιρειών της Τράπεζας Πειραιώς και μετά την αποχώρησή του από αυτήν (1999).

Από το 1997 έως το 2003 διετέλεσε νομικός σύμβουλος και γραμματέας του Χρηματιστηριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Μέχρι σήμερα ο Σταύρος Κουμεντάκης είναι επικεφαλής νομικός σύμβουλος μεγάλων ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων και έχει κατορθώσει να κερδίσει τον σεβασμό του δικηγορικού κόσμου, τόσο ως νομικός όσο και ως μαχόμενος δικηγόρος.

Εξειδίκευση

Ο Σταύρος Κουμεντάκης παρέχει υψηλού επιπέδου συμβουλευτικές υπηρεσίες επί θεμάτων αρμοδιότητας βασικών μετόχων και ανώτατου management όσον αφορά θέματα στρατηγικής, ανάπτυξης, διαχείριση σχέσεων και κρίσεων. Έχει εκτεταμένη εμπειρία σε διαχείριση υποθέσεων σε δικαστικό και μη επίπεδο και στη διαχείριση σχέσεων με χρηματοοικονομικούς οργανισμούς.

Εξειδικεύεται στην υποστήριξη μεγάλων επιχειρήσεων,στη διαχείριση υποθέσεων που αφορούν όλο το φάσμα των κλάδων του αστικού, εμπορικού και, ιδίως, εταιρικού δικαίου, στη διαχείριση και συντονισμό μεγάλων project (λ.χ. εποπτεία και διαχείριση περίπλοκων εξαγορών, συγχωνεύσεων και συνεργειών) στη διαχείριση και διαμόρφωση περίπλοκων συμβατικών σχέσεων.

Σύντομο βιογραφικό

O Σταύρος Κουμεντάκης γεννήθηκε στο Ρέθυμνο Κρήτης το 1963 και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης («ΑΠΘ») το 1985. Έκτοτε, έχει παρακολουθήσει μία ευρεία σειρά σεμιναρίων σε όλους τους τομείς ενδιαφέροντος και εξειδίκευσής του. Ο Σταύρος Κουμεντάκης είναι ιδρυτής και Διευθύνων Εταίρος της ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ.

Επικοινωνία

Λεωφ. Νίκης & Μοργκεντάου 1
546 22 Θεσσαλονίκη
Τ: (+30) 2310 27 80 84,
(+30) 2310 26 88 33,
(+30) 2310 22 60 30
F: (+30) 2310 226 496

E: [email protected]

Contact Me

Όνομα (απαραίτητο)

Your Email (απαραίτητο)

Θέμα (απαραίτητο)

Μήνυμα