Διημερίδα για το νέο νόμο περί Ανωνύμων Εταιρειών

Διημερίδα για το νέο νόμο περί Ανωνύμων Εταιρειών

Με αφορμή το νέο νόμο περί Ανωνύμων Εταιρειών (στην διαμόρφωση του οποίου η εταιρεία είχε ενεργό συμμετοχή), η Δικηγορική εταιρεία ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ πραγματοποίησε εσωτερική ενημερωτική διημερίδα με θέμα «Φωτίζοντας το νέο νόμο για τις Ανώνυμες Εταιρείες (Ν.4548/2018)».

 

O N.4548/2018

Στην διημερίδα, συνολικής διάρκειας δώδεκα (12) ωρών, ο Senior Partner της Δικηγορικής Εταιρείας κ. Σταύρος Κουμεντάκης είχε την ευκαιρία να προβεί σε λεπτομερή παρουσίαση του όλου νομοθετήματος και όχι μόνο των βασικών του ρυθμίσεων. Μέσα από την διαδραστική και δημιουργική ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των εταίρων και συνεργατών της Δικηγορικής Εταιρείας κατέστη δυνατό να φωτιστούν επιμέρους πτυχές του νομοθετήματος. Αναδείχθηκε επίσης η αναγκαιότητα της άμεσης προσαρμογής των καταστατικών επιχειρήσεων-ανωνύμων εταιρειών (ειδικότερα των πελατών της Δικηγορικής Εταιρείας) στις προβλέψεις του νέου νόμου και η “tailor made” αξιοποίηση, για κάθε μία, επιμέρους ευχερειών και ρυθμίσεών του.

Η εισήγηση του κ. Κουμεντάκη είχε, μεταξύ άλλων, ως αντικείμενο:

 • την αναφορά και, κατά περίπτωση, εμβάθυνση σε επιμέρους ρυθμίσεις του νέου νομοθετήματος
 • την αξιοποίηση ευχερειών του για λογαριασμό των επιχειρήσεων σε επιμέρους πτυχές του, όπως-μεταξύ άλλων:
  • τη μείωση του λειτουργικού τους κόστους
  • την προσέλκυση επενδυτών και επενδυτικών κεφαλαίων
  • την αξιοποίηση της τεχνολογίας
  • την προσέλκυση και διατήρηση ικανών, ανωτέρου επιπέδου, στελεχών
 • την προστασία των πελατών της Δικηγορικής Εταιρείας έναντι «εσωτερικών και εξωτερικών εχθρών» τους
 • τις, κατά περίπτωση, δυνητικές, αναγκαίες αλλά και επωφελείς ρυθμίσεις των καταστατικών των Α.Ε., οι διατάξεις των οποίων οφείλουν, εξατομικευμένα και άμεσα, να προσαρμοστούν
 • μικρά, μη δημοσιοποιήσιμα, μυστικά για επιμέρους κρίσιμα θέματα

 

Σειρά ημερίδων για το νέο νόμο

Με τη συγκεκριμένη διημερίδα η Δικηγορική Εταιρεία ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ εγκαινίασε μια σειρά αντίστοιχων παρουσιάσεων, η οποία έχει δρομολογηθεί να πραγματοποιηθεί προς Επιχειρήσεις, Συνδέσμους Επιχειρήσεων, Εταιρείες Ορκωτών Ελεγκτών-Λογιστών, σημαντικές Εταιρείες παροχής Φοροτεχνικών και Λογιστικών Υπηρεσιών κ.ο.κ.

Gallery

0

You May Also Like