Ο Σταύρος Κουμεντάκης στο Διαδικτυακό συνέδριο της Onmedia Digital

Ο Σταύρος Κουμεντάκης στο Διαδικτυακό συνέδριο της Onmedia Digital

O Σταύρος Κουμεντάκης, Managing Partner στην Koumentakis and Associates Law Firm συμμετείχε στο 1ο διαδικτυακό συνέδριο της Onmedia Digital (cretalive.grcapitano.gr, mind.gr, livetalks.gr ) με θέμα: “Οι επιπτώσεις του covid-19 στον επιχειρηματικό κόσμο. Η προσαρμοστικότητα και η αναδιάρθρωση σε μια παγκόσμια πανδημία”.

Στροφή ή Κατα-στροφή, ήταν το δίλημμα πάνω στο οποίο εστίασε την παρουσίασή του ο Σταύρος Κουμεντάκης, παρουσιάζοντας τις αναγκαίες αλλαγές που πρέπει να κάνουν οι επιχειρήσεις. Αφού τόνισε ότι η πανδημία ανατρέπει τη «φυσιολογική ροή» των πραγμάτων, αναφέρθηκε διεξοδικά στα δεδομένα του σήμερα και τις απαιτήσεις του αύριο εστιάζοντας – μεταξύ άλλων – στον ψηφιακό μετασχηματισμό, την επικέντρωση στην ποιότητα, την εταιρική διακυβέρνηση και τις εργασιακές σχέσεις. Ειδικότερα ο κ. Κουμεντάκης αναφέρθηκε στις Μικρομεσαίες, οικογενειακές επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν την ραχοκοκαλιά της Ελληνικής οικονομίας, στα προγράμματα που είναι διαθέσιμα για την ενίσχυσή τους καθώς και στον νέο νόμο για την εταιρική διακυβέρνηση, ως μέσο για την καλύτερη λειτουργία τους.

Ο κ. Κουμεντάκης απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις του κοινού έκανε εκτενή αναφορά στο θέμα της τηλεργασίας τονίζοντας πως δεν είναι ένα παροδικό φαινόμενο και πως “η τηλεργασία ήρθε για να μείνει“, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα των ευέλικτων μορφών απασχόλησης και ειδικότερα στην πρότασή του για την διευθέτηση του χρόνου απασχόλησης, μέτρο που ήδη εφαρμόζεται με επιτυχία σε άλλες χώρες.

Στο συνέδριο συμμετείχαν επίσης με ομιλίες τους οι κ.κ. Δρ. Μιχάλης Καθαράκης, Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας Κρήτης, Δημήτρης Οικονόμου. Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Small Business Segment στη Eurobank και Αναστάσιος Αγγέλογλου, Founder & Managing Partner της εταιρείας Magrowth & Co, οι οποίοι παρουσίασαν προτάσεις, ιδέες και δυνατότητες για την επόμενη ημέρα εστιάζοντας στο τρίπτυχο ταχύτητα, ευελιξία και προσαρμοστικότητα και έδωσαν απαντήσεις στο πως οι επιχειρήσεις μπορούν μέσα σε ένα κλίμα – ομολογουμένως – αβεβαιότητας να μετασχηματιστούν και να αναδειχθούν σε “παίκτες” της αγοράς.

Όλες οι ομιλίες του Συνεδρίου προβάλλονται στο παρακάτω video

0

You May Also Like