EduTailors: Βρες τον δάσκαλό σου!

EduTailors: Βρες τον δάσκαλό σου!

Με ιδιαίτερη χαρά διαβάσαμε πρόσφατα συνέντευξη του Δημήτρη Μαντουλίδη, ο οποίος παρουσίασε την πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης EDU TAILORS στο RELOAD GREECE. Πρόκειται για μια πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης για τους μαθητές, οι οποίοι μπορούν να συνδεθούν με κορυφαίους εκπαιδευτές και να πάρουν εξατομικευμένα μαθήματα προετοιμασίας. Στην παρουσίαση αποκαλύπτονται οι πηγές της έμπνευσης και η λύση EDU TAILORS.

Ο κύριος Μαντουλίδης δηλώνει μεταξύ άλλων ό,τι (…) “οι μαθητές και οι σπουδαστές αποκομίζουν μεγάλα οφέλη από την πρόσληψη εκπαιδευτή μέσω της πλατφόρμας. Όπως συνέβη και σε άλλες χώρες, η εικονική μάθηση θα εξελιχθεί και θα γίνει πιο δημοφιλής στην Ελλάδα. Οι πλατφόρμες ηλεκτρονικής μάθησης προσφέρουν (α) περισσότερες επιλογές, (β) περισσότερη ευελιξία καθώς οι σπουδαστές μπορούν να επιλέξουν δάσκαλο κατόπιν αιτήματος, (γ) μάθημα 24/7, (δ) καλύτερη κατανόηση, καθώς μπορούν να δουν ξανά και ξανά το περιεχόμενο και το μάθημα και (ε) περισσότερο ελεύθερο χρόνο, καθώς οι σπουδαστές και οι γονείς εξοικονομούν χρόνο από τα πηγαίνουν σε φροντιστές»(…)».

 

Λύση εκπαίδευσης για όλη την Ελληνική επικράτεια και την Διασπορά

Όπως σημειώνει ο αρθρογράφος «Το οικογενειακό υπόβαθρο (Σ.Σ.Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη) πρόσφερε στον Δημήτρη ευρεία κατανόηση των θεμάτων του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος και όπως αναφέρει, “η Ελλάδα είναι μια πολύ συγκεντρωμένη χώρα όπου το 40% των πολιτών της ζουν σε μία πόλη (παγκόσμιο ρεκόρ) και το 25% του ΑΕΠ της παράγεται στην Αθήνα. Αυτό δημιουργεί εδαφικά ζητήματα και έντονο δημογραφικό πρόβλημα – οι Έλληνες σπουδαστές που ζουν στα νησιά και στις αγροτικές περιοχές δεν έχουν τις ίδιες δυνατότητες με τους μαθητές της Αθήνας. Οι Έλληνες που ζουν στη διασπορά δεν έχουν πρόσβαση σε ντόπιους Έλληνες δασκάλους που μπορούν να τους διδάξουν τα Ελληνικά”. 

Σε παλαιότερη συνέντευξη ο Γιώργος Παπαδρόσου, στέλεχος της ομάδας Edutailors είχε σημειώσει: «Γνωρίζουμε ότι από το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, για παράδειγμα, λείπουν τα καλά ελληνικά σχολεία, εξαιτίας του υψηλού κόστους των ακινήτων. Περιμένουμε λοιπόν ανταπόκριση και από Ελληνες του εξωτερικού, που θέλουν να διδάξουν στα παιδιά τους ελληνικά χρησιμοποιώντας εκπαιδευτικούς, που έχουν την ελληνική ως μητρική γλώσσα».

 

Λύση για εκπαιδευτικούς

Αυτό το μοντέλο εκπαίδευσης, λένε οι δημιουργοί της, θα ωφελήσει πολλούς εκπαιδευτικούς που τα τελευταία χρόνια, είτε αναζητούν δουλειά, είτε θέλουν να συμπληρώσουν τις χαμηλές απολαβές τους. «Κάθε χρόνο στη χώρα μας αποφοιτούν περισσότεροι από 5.000 εκπαιδευτικοί που δεν μπορούν να βρουν δουλειά στα σχολεία. Εδώ και δέκα χρόνια δεν έχει γίνει ΑΣΕΠ, ενώ ταυτόχρονα τα ιδιωτικά σχολεία έχουν περιορισμούς στην επιλογή του προσωπικού τους», επισημαίνει ο Δημήτρης Μαντουλίδης. «Οι εκπαιδευτικοί αυτοί στην καλύτερη περίπτωση καταφεύγουν σε φροντιστήρια, με απολαβές που ξεκινούν από 5-6 ευρώ την ώρα. Μέσω της δικής μας πλατφόρμας, θα μπορούν οι ίδιοι να καθορίζουν την τιμή με την οποία θα χρεώνουν την κάθε ώρα μαθήματος. Εμείς θα παίρνουμε το 20% από το ποσό αυτό», εξηγεί ο ίδιος.

«Η ηλεκτρονική εκπαίδευση αναπόφευκτα θα αυξήσει τον μέσο μισθό των εκπαιδευτικών και τον σεβασμό για το επάγγελμα και οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να ζήσουν σε τοπικό επίπεδο και να εργαστούν σε παγκόσμιο επίπεδο».

 

Η Αποστολή της EDUTAILORS

Aποστολή της EduTailors είναι να προσφέρει την καλύτερη δυνατή παιδεία σε όλους τους μαθητές σε τέτοιο κόστος που δε θα τους αναγκάσει να διαλέξουν μεταξύ της οικονομικής τους σταθερότητας και της δυνατότητας ανέλιξης των παιδιών τους. Η EduΤailors παρέχει online μαθήματα σε Έλληνες μαθητές. Τα μαθήματα είναι είτε ιδιαίτερα, είτε ομαδικά με ζωντανό ή μαγνητοσκοπημένο τρόπο. Η τεχνολογία επιτρέπει να έρθουν κοντά αξιόλογοι εκπαιδευτικοί με μαθητές από όλο τον κόσμο με πλήρη διαφάνεια και αξιολόγηση, γεγονός που σύμφωνα με εκπαιδευτικές έρευνες οδηγεί σε καλύτερα αποτελέσματα.

 

Μπορείτε να διαβάσετε όλη την παρουσίαση εδώ ή να επισκεφθείτε τον ιστότοπο της πλατφόρμας.

0

You May Also Like