ΝέαΣυμμετοχή στο workshop Corporate and Household Insolvency

21 Μαΐου, 2017by Koumentakis Law

Ο Γιώργος Καρανικόλας, Associate στην ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ προσκλήθηκε και συμμετείχε στο εργαστήριο που διοργάνωσε η νομική υπηρεσία του ΔΝΤ με θέμα “Χρεοκοπία επιχειρήσεων και νοικοκυριών στην Ευρώπη” (Corporate and Household Insolvency).

Workshop for Insolvency

Στο εργαστήριο που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Joint Vienna Institute, οι παρουσιαστές και οι συμμετέχοντες αξιολόγησαν την αλληλεπίδραση μεταξύ των στόχων της πολιτικής και των τεχνικών λύσεων στον τομέα της χρεοκοπίας επιχειρήσεων και νοικοκυριών και συζήτησαν τις τάσεις για τη μελλοντική ανάπτυξη της σχετικής νομοθεσίας.

Το εργαστήριο έχει ένα διαδραστικό σχήμα και έχει σχεδιαστεί για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής από μια ποικιλόμορφη ομάδα ευρωπαϊκών χωρών που ασχολούνται με θέματα χρεοκοπίας επιχειρήσεων και νοικοκυριών, κορυφαίους διεθνείς εμπειρογνώμονες και εκπροσώπους των νομικών και ευρωπαϊκών τμημάτων του ΔΝΤ, της Παγκόσμιας Τράπεζας, της ΕΤΑΑ και άλλων διεθνών οργανισμών.

 

Σκοπός του workshop

Σκοπός του εργαστηρίου ήταν να προσφέρει ένα φόρουμ για στελέχη από τις ευρωπαϊκές χώρες ώστε να μοιράζονται με τους συναδέλφους τους από άλλα κράτη την εμπειρία τους σε μεταρρυθμίσεις και στην εφαρμογή του νόμου περί χρεοκοπίας επιχειρήσεων και νοικοκυριών, καθώς και των απαιτήσεων και των εναλλακτικών τεχνικών για τη διαχείριση του δυσχερούς χρέους.

 

Μεταφορά γνώσης

Η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση και οι επακόλουθες ευρωπαϊκές κρίσεις κατέστησαν εμφανή την ανάγκη για επαρκείς και αποτελεσματικές μειώσεις χρεών και πολλές χώρες εφαρμόζουν ή έχουν εφαρμόσει ρυθμίσεις χρεών προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των αλλαγών στο οικονομικό περιβάλλον.

Σε αυτό το διήμερο εργαστήριο συμμετείχαν ανώτερα στελέχη από ευρωπαϊκές χώρες που είναι υπεύθυνοι για το σχεδιασμό ή την εφαρμογή της νομοθεσίας περί χρεοκοπίας επιχειρήσεων και νοικοκυριών και συναφών θεμάτων. Μετά την ολοκλήρωση αυτού του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες είναι σε θέση να:

• Αξιολογήσουν την αλληλεπίδραση μεταξύ στόχων πολιτικής και τεχνικών λύσεων στον τομέα της χρεοκοπίας επιχειρήσεων και νοικοκυριών

• Προσδιορίσουν τις τάσεις για τη μελλοντική ανάπτυξη της νομοθεσίας περί χρεοκοπίας

• Εξάγουν γνώση από θετικές και αρνητικές εμπειρίες στις ευρωπαϊκές χώρες

Βιογραφικό

O Γιώργος Καρανικόλας σπούδασε στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα (LLM) από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Bristol (Law & Philosophy). Από το 2013 είναι εξωτερικός συνεργάτης του Ελληνικού Μεταφραστικού Τμήματος του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από το έτος 2015 είναι επιστημονικός και ειδικός συνεργάτης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ είναι υποψήφιος Διδάκτωρ του Τομέα Ποινικών & Εγκληματολογικών Σπουδών της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ο Γιώργος είναι συνεργάτης της ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ από τις αρχές του 2017 και εξειδικεύεται σε ζητήματα πτωχευτικού και ποινικού δικαίου.

Koumentakis Law

https://koumentakislaw.gr/wp-content/uploads/2020/01/Koumentakis-and-Associates-NewLogo2020-White-Text-Final.png
Λεωφ. Νίκης & Μοργκεντάου 1, 54622 Θεσσαλονίκη
(+30) 2310 27 80 84

Follow us:

Επικοινωνία

Copyright © Koumentakis Law 2023

Created by Infinity Web