ΝέαΠαρουσίαση του νόμου για τις Α.Ε. στην Β. Καράογλου Α.Ε.

7 Φεβρουαρίου, 2019by Koumentakis Law

Συνεχίζονται με επιτυχία οι παρουσιάσεις της ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ προς Επιχειρήσεις, Συνδέσμους Επιχειρήσεων, Εταιρείες Ορκωτών Ελεγκτών-Λογιστών και σημαντικές Εταιρείες παροχής Φοροτεχνικών και Λογιστικών Υπηρεσιών σχετικά με τον νέο νόμο 4548/2018 για τις Ανώνυμες Εταιρείες.

Στην πρόσφατη ημερίδα, η οποία πραγματοποιήθηκε στην εταιρεία Β. Καράογλου Α.Ε. – Λογιστική & Φοροτεχνική Υποστήριξη Επιχειρήσεων, ο κύριος Σταύρος Κουμεντάκης, Senior Partner, παρουσίασε το γενικότερο πλαίσιο του νέου νόμου για τις Ανώνυμες Εταιρείες και αναφέρθηκε εκτενώς σε επιμέρους ρυθμίσεις του, σε θέματα προστασίας των πελατών έναντι “εσωτερικών και εξωτερικών κινδύνων” και στην αξιοποίηση των ευχερειών που παρέχει ο νόμος 4548/2018 για λογαριασμό των επιχειρήσεων σε πτυχές, όπως:

  • η μείωση του κόστους τους
  • η προσέλκυση και διατήρηση ικανών στελεχών
  • η προσέλκυση επενδυτών
  • η αξιοποίηση της τεχνολογίας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Κουμεντάκης, “ο νέος νόμος για τις Ανώνυμες Εταιρείες αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για τις επιχειρήσεις την οποία δεν πρέπει να αφήσουν να χαθεί. Ο Ν. 4548/2018 διευρύνει την ευθύνη και έκθεση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου σε επίπεδο αστικών, ποινικών και διοικητικών κυρώσεων, γεγονός που μπορεί να αποτελέσει ένα, δυνητικά σοβαρό, πρόβλημα αν δεν υπάρξουν οι αντίστοιχες προβλέψεις και ασφαλιστικές καλύψεις”. Επισημαίνει επίσης, πως “είναι άμεση η ανάγκη ρυθμίσεων του νέου καταστατικού των ανωνύμων εταιρειών”.

Η  παρουσίαση του κ. Σταύρου Κουμεντάκη με αντικείμενο τον συγκεκριμένο νόμο στην Β. Καράογλου Α.Ε. – την οποία παρακολούθησαν το ανώτατο management και στελέχη – έδωσε την ευκαιρία για ευρεία ανταλλαγή απόψεων στις συγκεκριμένες, εξαιρετικά σημαντικές (για τις επιχειρήσεις, επιχειρηματίες και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου) ενότητες.

Gallery

Koumentakis Law

https://koumentakislaw.gr/wp-content/uploads/2020/01/Koumentakis-and-Associates-NewLogo2020-White-Text-Final.png
Λεωφ. Νίκης & Μοργκεντάου 1, 54622 Θεσσαλονίκη
(+30) 2310 27 80 84

Follow us:

Επικοινωνία

Copyright © Koumentakis Law 2023

Created by Infinity Web