ΝέαΝομική υποστήριξη της Ελληνοκινέζικης Ένωσης

20 Δεκεμβρίου, 2016by Koumentakis Law

Η ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ανέλαβε ως Νομικός Σύμβουλος της Ελληνοκινέζικης Ένωσης Προώθησης Επενδύσεων και Συνεργασιών (ΕΚΕΠΕΣ).

Σε πρόσφατη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη, ο Πρόεδρος της ΕΚΕΠΕΣ κύριος Δημήτρης Σαμαράς ανακοίνωσε την ίδρυση της Ένωσης, με σκοπό την ανάπτυξη συνεργασιών σε πολλούς τομείς, κυρίως στον τουρισμό, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση, το εμπόριο, τον αγροδιατροφικό τομέα και τις υποδομές. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κύριος Σαμαράς «ενώ μέχρι πρότινος το κινεζικό ενδιαφέρον επικεντρωνόταν στο λεγόμενο κλασικό εμπόριο, πλέον επεκτείνεται τόσο σε τουριστικές επενδύσεις, όσο και σε υποδομές, όπως στα αεροδρόμια και τα λιμάνια, καθώς και στην βιομηχανία και το εμπόριο, τον τουρισμό και τις υποδομές».

Ο ρόλος της ΕΚΕΠΕΣ

Η ΕΚΕΠΕΣ αναμένεται να παίξει ισχυρό ρόλο στο «πάντρεμα» των ελληνοκινεζικών προσπαθειών και προς αυτή την κατεύθυνση οργανώνει, μεταξύ άλλων συναντήσεις στη Θεσσαλονίκη και σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ προγραμματίζει συναντήσεις στην Αθήνα με τους συναρμόδιους υπουργούς και με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Ενισχυτικά στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την ενδυνάμωση των ελληνοκινεζικών επιχειρηματικών, πολιτιστικών, τουριστικών και εκπαιδευτικών δεσμών αναμένεται να λειτουργήσει η απόφαση της ΔΕΘ-ΗHelexpo να είναι η Κίνα το 2017 τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ. Στο πλαίσιο αυτό η Ένωση προτίθεται να φέρει πολλούς Κινέζους επιχειρηματίες ως εκθέτες στην Γενική Έκθεση του Σεπτεμβρίου γεμίζοντας ακόμη ένα περίπτερο πέραν του καθιερωμένου περιπτέρου που θα έχει η Κίνα ως τιμώμενη χώρα.

Λαμπρές προοπτικές

Αισιόδοξη για το μέλλον των διμερών σχέσεων εμφανίστηκε η Κινέζα επιχειρηματίας και αντιπρόεδρος της Ελληνοκινεζικής Ένωσης Προώθησης Επενδύσεων και Συνεργασιών, Betty Xu. Η ίδια λάτρης της Ελλάδας, εκτιμά ότι οι διμερείς σχέσεις της επόμενης δεκαετίας θα παρουσιάσουν πολύ πιο καρποφόρα αποτελέσματα, ενώ εκμυστηρεύτηκε και την πενταετή εμπειρία της δικής εταιρείας στη χώρα μας. «Η ελληνοκινεζική συνεργασία αναπτύσσεται ραγδαία σε διάφορους τομείς καταδεικνύοντας μια λαμπρή προοπτική», είπε χαρακτηριστικά η νεαρή επιχειρηματίας η οποία είπε με έμφαση πως «υπάρχουν πολλοί Κινέζοι που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα».

Να σημειωθεί ότι την υποστήριξή τους στην Ελληνοκινεζική Ένωση έχουν ήδη εκδηλώσει διακεκριμένοι πολιτικοί αλλά και επιχειρηματίες από τους τομείς του τουρισμού, της βιομηχανίας, του αργοδιατροφικού κλάδου, της ενέργειας, των μεταφορών και του εμπορίου. Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, Κυριάκος Λουφάκης υπογράμμισε ότι τόσο η γεωγραφική θέση, όσο και η ευνοϊκή συγκυρία μπορούν να προσφέρουν σημαντικά οφέλη στην Θεσσαλονίκη και στην Βόρεια Ελλάδα. Στήριξη στο νέο εγχείρημα εξέφρασαν ο Αλέξανδρος Θάνος, εκπρόσωπος της υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαρίας Κόλλια – Τσαρουχά, αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας, και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας.

Gallery

Koumentakis Law

https://koumentakislaw.gr/wp-content/uploads/2020/01/Koumentakis-and-Associates-NewLogo2020-White-Text-Final.png
Λεωφ. Νίκης & Μοργκεντάου 1, 54622 Θεσσαλονίκη
(+30) 2310 27 80 84

Follow us:

Επικοινωνία

Copyright © Koumentakis Law 2023

Created by Infinity Web