ΝέαΤα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη ξεχωρίζουν ως Microsoft Showcase Schools

27 Οκτωβρίου, 2018by Koumentakis Law

Τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη αναδείχθηκαν για άλλη μία χρονιά από τη Microsoft ως Σχολείο Πρότυπο Showcase School 2018-2019, λόγω  των βέλτιστων πρακτικών που χρησιμοποιούν για την αξιοποίηση της τεχνολογίας  στην εκπαιδευτική διαδικασία και την παροχή μιας προσωποποιημένης εκπαίδευσης.

Τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη ξεχώρισαν για το πολύτιμο έργο τους, που στόχο έχει την ένταξη της τεχνολογίας και της καινοτομίας στη σύγχρονη τάξη. Πιο συγκεκριμένα, έχουν καταφέρει, μέσω καινοτόμων mobile και cloud τεχνολογιών της Microsoft, να ενισχύσουν την εκπαιδευτική διαδικασία προσφέροντας στους μαθητές τους νέους και πιο προσωποποιημένους τρόπους εκμάθησης, εφοδιάζοντας τους με τις δεξιότητες του 21ου αιώνα.

Στην φετινή ανακοίνωση της Microsoft για αυτή την χρονιά επιλέχθηκε φωτογραφία από τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη. Κάντε κλικ στην φωτογραφία για να δείτε το πρωτότυπο άρθρο.

Ανάμεσα στα κορυφαία σχολεία στον κόσμο

Mε την ανάδειξή τους σε Microsoft Showcase Schools, τα εκπαιδευτήρια γίνονται μέρος μιας αποκλειστικής κοινότητας που απαρτίζεται από 400 κορυφαία σχολεία από όλο τον κόσμο. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα, μέσα από τη στενή τους συνεργασία με τη Microsoft, να αναβαθμίσουν περαιτέρω την ηγετική τους θέση στην εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών, μέσα από τη διάδρασή τους με συμβούλους από τη Microsoft και με διεθνείς μέντορες, αλλά και μέσα από την ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας με τα υπόλοιπα σχολεία που συμμετέχουν στην κοινότητα.

 

Microsoft Showcase Schools

Τα εκπαιδευτήρια που συμμετέχουν στην κοινότητα αυτή είναι διακεκριμένα εκπαιδευτήρια με ηγετικό όραμα για αλλαγή και με καινοτόμο περιβάλλον μάθησης στο οποίο οι μαθητές προωθούν πρωτοποριακές δράσεις και οικοδομούν νέες δυνατότητες και δεξιότητες.

Επίσης, τα Microsoft Showcase Schools μπορούν να πάρουν μέρος σε δοκιμές προϊόντων Microsoft καθώς και σε πιλοτικά προγράμματα της εταιρείας, σχετικά με την ψηφιακή αναμόρφωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Επιπλέον, για τα σχολεία που συμμετέχουν, το πρόγραμμα αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία προβολής του πρωτοποριακού τους έργου, δίνοντας παράλληλα στους εκπαιδευτικούς των σχολείων ώθηση στην επαγγελματική τους εξέλιξη.

Η αναγνώριση αυτή δίνει στα Εκπαιδευτήρια μοναδικές ευκαιρίες συνεργασίας με άλλα σχολεία και εκπαιδευτικούς φορείς σε παγκόσμιο επίπεδο προκειμένου να υπάρξει γόνιμη συνεργασία σε καινοτόμα προγράμματα. Δίνει επιπλέον τη δυνατότητα συμμετοχής σε μια κοινότητα πρότυπων σχολείων, ενώ οι εκπαιδευτικοί του αποκτούν πρόσβαση σε αναπτυξιακά επαγγελματικά προγράμματα που εστιάζουν στο ηγετικό παιδαγωγικό τους προφίλ.

 

Microsoft Showcase Schools – Education Transformation Framework 

Τα εκπαιδευτήρια έδωσαν δυναμικό “παρών” στην κορυφαία συνάντηση της Microsoft στο Δουβλίνο!

Η Δρ. Μαρία Τσιτιρίδου, Διευθύντρια Ακαδημαϊκού & Παιδαγωγικού Τομέα Προσχολικής και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των Εκπαιδευτηρίων και η κ. Μαρία Παπαδοπούλου, Συντονίστρια Νέων Τεχνολογιών των Εκπαιδευτηρίων, συμμετείχαν στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου στη Σύνοδο των Microsoft Showcase Schools στο Δουβλίνο.

Στη Σύνοδο συζητήθηκαν οι πυλώνες του οράματος και των συντονισμένων προσπαθειών αυτών των σχολείων για μία σύγχρονη, νεωτεριστική και καινοτόμο εκπαίδευση. Το Education Transformation Framework στηρίζεται σε τέσσερις βασικούς «πυλώνες»:

  • ​Ηγεσία και πολιτική (Leadership & Policy)
  • Σύγχρονη διδασκαλία και μάθηση (Modern Teaching & Learning)
  • Ευφυή περιβάλλοντα (Intelligent Environments)
  • Σχέδια για την Τεχνολογία (Technology Blueprint)

Σε συνεργασία με τη Microsoft τα σχολεία αυτά ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο για την ενσωμάτωση της τεχνολογίας στην εκπαιδευτική διαδικασία, εξασφαλίζοντας στους μαθητές τους ελκυστικές εμπειρίες μάθησης. Στόχος τους είναι να αποτελέσουν φάρους για την τεχνολογική μεταμόρφωση και των υπόλοιπων σχολείων.

Koumentakis Law

https://koumentakislaw.gr/wp-content/uploads/2020/01/Koumentakis-and-Associates-NewLogo2020-White-Text-Final.png
Λεωφ. Νίκης & Μοργκεντάου 1, 54622 Θεσσαλονίκη
(+30) 2310 27 80 84

Follow us:

Επικοινωνία

Copyright © Koumentakis Law 2023

Created by Infinity Web