ΝέαΣυμμετοχή στο ΕλληνοΣερβικό forum για τον Τουρισμό

15 Νοεμβρίου, 2018by Koumentakis Law

Η ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ συμμετείχε στo 1ο  Ελληνο-Σερβικό Forum Τουρισμού, το οποίο διοργανώθηκε από το Ελληνο – Σερβικό Εμπορικό, Τουριστικό, Βιομηχανικό και Επαγγελματικό Επιμελητήριο Β. Ελλάδος και από το Επιμελητήριο Ελλάδας – Σερβίας, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Στο forum, που πραγματοποιήθηκε στις 9 Νοεμβρίου, με θέμα «Ελλάδα – Σερβία: 12 Μήνες Τουριστικός Προορισμός», ο κύριος Πέτρος Ταρνατώρος, Senior Associate της εταιρείας ήταν συντονιστής στο Panel 1, στο οποίο συμμετείχαν οι κυρίες Liiljana Alajebogovic, Danijela Mirjanic, Ana Dudukovic, εκπροσωπώντας τους τουριστικούς οργανισμούς Βελιγραδίου, Savski Venac και Cukarica αντίστοιχα.

Το Forum Τουρισμού έτυχε ευρείας απήχησης και συμμετείχαν 97 τουριστικοί οργανισμοί και πράκτορες από την Σερβία και 135 από την Ελλάδα. Στο επίκεντρο του βρέθηκαν οι δυνατότητες και ευκαιρίες αύξησης των τουριστικών ροών μεταξύ των δύο χωρών καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και η ανάπτυξη συνεργασίας σε διαφορετικές μορφές τουρισμού, εκπαιδευτικό, επιστημονικό, θρησκευτικό και αθλητικό.

To Forum χαιρέτισαν η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού, κ. Ευρυδίκη Κουρνέτα, ο Γενικός Πρόξενος της Δημοκρατίας της Σερβίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Sinisa Pavic, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Δ.Ε.Θ. Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, ο εκπρόσωπος του Ελληνο – Σερβικού Επιμελητηρίου Β. Ελλάδος στη Σερβία, κ. Milivoje Miletic, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Vojvodina, κ. Bosko Vucurevic και ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Republika Srpska, κ. Borko Djuric.

Η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού, κ. Ευρυδίκη Κουρνέτα, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του Forum, αναφέρθηκε στο δυναμικό άνοιγμα της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια στη Σερβία με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής συνεργασίας. Χαρακτηριστικά ανέφερε «Η Σερβία αποτελεί μία δυναμική αγορά, όπως επίσης και έναν αγαπημένο προορισμό για τους Έλληνες. Την τελευταία διετία καταγράφεται διψήφια αύξηση των τουριστικών αφίξεων από τη Σερβία στην Ελλάδα, η οποία παραμένει ο δημοφιλέστερος προορισμός διακοπών για τους Σέρβους τουρίστες.»

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Ελληνο – Σερβικού Επιμελητηρίου Β. Ελλάδος, κ. Κωνσταντίνος Γεωργάκος ανέφερε «Χρειαζόμαστε και θέλουμε η Ελλάδα να γίνει ένας προορισμός για 12 μήνες για τους Σέρβους. Χρειαζόμαστε και θέλουμε οι Σέρβοι επισκέπτες να βιώσουν και τις άλλες ομορφιές της Ελλάδας. Επίσης θέλουμε οι Έλληνες να έχουμε την πρωτιά σε επισκεψιμότητα στη Σερβία.»

Εκπρόσωποι τουριστικών οργανισμών σερβικών περιφερειών και δήμων παρουσίασαν τουριστικούς προορισμούς, όπως την επαρχία Vojvodina, τις πόλεις Novi Sad, Nis, Βελιγράδι και τους δήμους Cukarica και Savski Venac και για τη διμερή συνεργασία μίλησαν ο εκπρόσωπος του Ελληνο – Σερβικού Επιμελητηρίου Βόρειας Ελλάδος στη Σερβία, κ. Milivoje Miletic και ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Vojvodina, κ. Bosko Vucurevic.

Στο 1ο ΕλληνοΣερβικό forum για τον Τουρισμό, εκτός από τον κύριο Ταρνατώρο, ο οποίος ήταν συντονιστής στο Panel 1,  η δικηγορική εταιρεία ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, εκπροσωπήθηκε από τους  Κωνσταντίνο Κορνηλάκη, Partner και Πετρινή Νάιδου, Senior Associate.

 

 

Η ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ έχει σημαντική εμπειρία και εξειδίκευση στον κλάδο ως Νομικός Σύμβουλος, ή σε θέματα όπως είναι το Ασφαλιστικό δίκαιο, το Κανονιστικό πλαίσιο, το Εργατικό δίκαιο ή οι Συμβάσεις.

Gallery

Koumentakis Law

https://koumentakislaw.gr/wp-content/uploads/2020/01/Koumentakis-and-Associates-NewLogo2020-White-Text-Final.png
Λεωφ. Νίκης & Μοργκεντάου 1, 54622 Θεσσαλονίκη
(+30) 2310 27 80 84

Follow us:

Επικοινωνία

Copyright © Koumentakis Law 2023

Created by Infinity Web