ΝέαΣυμμετοχή στο δείπνο, προς τιμήν του Πατριάρχη, για τα 100 χρόνια ΣΒΒΕ

14 Οκτωβρίου, 2018by Koumentakis Law

Η ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ συμμετείχε στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος – ΣΒΒΕπρος τιμήν της Α.Θ.Π του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, στο πλαίσιο της επετείου για την συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του Συνδέσμου. Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη και παρέστησαν περισσότερα από 400 άτομα, την συμμετοχή της ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ αποτελούσαν επιφανείς εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας της πόλης και κορυφαία στελέχη της εταιρείας.

Η προσφώνηση του Προέδρου του ΣΒΒΕ κ. Σαββάκη

Ο Πρόεδρος του ΣΒΒΕ  κ. Αθανάσιος Σαββάκης κατά την προσφώνησή του ανέφερε ότι για όλα τα προβλήματα ηθικά, κοινωνικά, οικονομικά, υπάρχουν λύσεις. Αρκεί αυτές να αναζητούνται με κατανόηση και με σεβασμό. Με διάκριση και υπομονή. Στο πλαίσιο αυτό μίλησε για την ανάδειξη του κοινωνικού προσώπου των επιχειρήσεων μελών του ΣΒΒΕ και για την επιτυχημένη λειτουργία του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής.

Τέλος, ανέφερε ότι: «…Η πίστη μας στο θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου σας διαβεβαιώνω Παναγιώτατε ότι ήταν τα προηγούμενα 100 χρόνια, είναι σήμερα και θα παραμείνει και στο μέλλον αταλάντευτη. Όπως αταλάντευτος θα παραμείνει ο σεβασμός, η τιμή και η αγάπη όλων μας προς το πρόσωπό σας…»

 

Η ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου

Κατά την παρέμβασή του ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος εξήρε την προσφορά του ΣΒΒΕ προς την κοινωνία της Βόρειας Ελλάδος και τη χώρα. Ακολούθως, τόνισε ότι ο Σύνδεσμος με την ίδρυσή του και τη λειτουργία του στέλνει ένα σημαντικό μήνυμα προς τη σύγχρονη κοινωνία και συγκεκριμένα ότι «…είναι απαραίτητον να ενωθώμεν, προκειμένου να επιτύχωμεν ως άτομα και ως σύνολον…» Στη συνέχεια προέτρεψε τις επιχειρήσεις μέλη του ΣΒΒΕ να εστιάζονται κυρίως στην προσφορά προς τον συνάνθρωπο και ευχήθηκε ο Σύνδεσμος να βαδίζει πάντοτε σ’ αυτή του την παράδοση, γενόμενος «…συνεργός Θεού…» στο έργο της διακονίας του συνανθρώπου.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του υπογράμμισε: «… Ο Πατριάρχης σας, σας εκφράζει την ευαρέσκειάν του, σας ευχαριστεί, σας συγχαίρει, σας επαινεί και εναποθέτει πολλάς ελπίδας και προσδοκίας εις τον Σύνδεσμον Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος δια την πρόοδον και την ευημερίαν και την ευζωϊαν του Ελληνικού Λαού…»

 

100 χρόνια ΣΒΒΕ

(αποσπάσματα από το εισαγωγικό μήνυμα του Προέδρου κ. Αθανάσιου Σαββάκη)

100 χρόνια πριν, εννέα σημαντικοί βιομήχανοι της Θεσσαλονίκης, «…κατόπιν ανταλλαγής σκέψεων περί της από κοινού ενεργείας προς υποστήριξην της εγχωρίου βιομηχανίας…» αποφάσισαν την ίδρυση του«Συνδέσμου Βιομηχάνων Μακεδονίας» που η μετεξέλιξή του στον χρόνο είναι ο σημερινός «Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος – ΣΒΒΕ».

Η ιστορική πορεία του Συνδέσμου μας διδάσκει τα μέγιστα μέσα από το παράδειγμα και την πρωτοποριακή σκέψη αυτών των ανθρώπων, που έδρασαν σε δύσκολες εποχές, με όραμα, με ελπίδα και με προσήλωση στο καθήκον. Αρμόζει τιμή στους τολμηρούς ανθρώπους για τα όσα μας κληρονόμησαν: συναλλακτικό ήθος, συνεργατικό πνεύμα, επενδυτική τόλμη, ειλικρίνεια, κοινωνική ευθύνη, γνήσιο επιχειρηματικό πνεύμα…

Ο Σύνδεσμος υποστήριξε, και εξακολουθεί να υποστηρίζει, το «σωστό» για το σύνολο, παραμερίζοντας τη συντεχνιακή λογική, λαμβάνοντας υπόψη τις μελλοντικές εξελίξεις και γενόμενος έτσι με την πάροδο των ετών ενεργός κοινωνικός εταίρος, που πάντοτε απεδείκνυε την προσαρμογή του στις εθνικές και διεθνείς εξελίξεις. Ο ΣΒΒΕ έχει σημαίνοντα ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη και στην κοινωνική πραγματικότητα της Θεσσαλονίκης αρχικά, της Βορείου Ελλάδος στη συνέχεια, και, τελικά ολόκληρης της χώρας.

Η παρακαταθήκη των προηγούμενων γενεών και οι επικρατούσες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, μας επιβάλλουν να πιστέψουμε πρώτα εμείς, και ακολούθως μέσω ημών η κοινωνία μας, στις δυνατότητες της βορειοελλαδίτικης βιομηχανίας. Γι’ αυτό οφείλουμε να μοχθήσουμε – και θα το πράξουμε – περισσότερο από ποτέ για την ανάπτυξη και τη μεγέθυνση της βιομηχανίας στη Βόρεια Ελλάδα.
Είναι η δική μας υπόσχεση για το μέλλον.

Gallery

Koumentakis Law

https://koumentakislaw.gr/wp-content/uploads/2020/01/Koumentakis-and-Associates-NewLogo2020-White-Text-Final.png
Λεωφ. Νίκης & Μοργκεντάου 1, 54622 Θεσσαλονίκη
(+30) 2310 27 80 84

Follow us:

Επικοινωνία

Copyright © Koumentakis Law 2023

Created by Infinity Web